Over ons

 

Net als onze koeien allemaal uniek en toch samen een eenheid

De begeleiders

Wij zijn Henk en Inge Visscher. Sinds 2011 de eigenaren en drijvende krachten achter Melkveehouderij en Zorgboerderij Het Ruitenveen.  Henk is de boer, hij verzorgt de koeien, doet het werk op het land en het onderhoud aan machines en gebouwen. Henk heeft ervaring in het laten meewerken van mensen met een verstandelijke beperking op zijn boerderij.  Op geheel eigen wijze kan hij mensen motiveren om het beste in zichzelf naar boven te halen.

Inge heeft ervaring in de jeugdzorg, het begeleiden van mensen met een psychosociale problematiek en het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. Inge heeft de opleiding HBO-J gedaan en 2 jaar orthopedagogiek gestudeerd.  Ze heeft 9 jaar op een woongroep gewerkt en 3 jaar op een kunstatelier voor mensen met een verstandelijke beperking.

  In 2011 hebben wij onze krachten en ervaringen gebundeld en zijn we onze zorgboerderij gestart.

Met als doel een plek te bieden aan mensen om deel te nemen aan de samenleving en een zinvolle dag te beleven.

Inmiddels hebben we een team van 4 opgeleide en professionele begeleiders om ons hierbij te helpen.

Het team wordt gekenmerkt door een goede samenwerking en een fijne sfeer.  Ieder heeft zijn eigen kwaliteiten en in samenwerking met elkaar vormen we een hecht team.

Regelmatig zijn er ook vrijwilligers en stagiairs aanwezig.

Waar wij voor staan

Kwaliteit

Persoonlijk

Groei door aandacht

En verder.........

Wij bieden zowel begeleiding groep als begeleiding individueel.

De grootte van de groep en het aantal begeleiders wordt afgestemd op de zorgvraag van de deelnemer.

Wanneer je in het bezit bent van een PGB (persoonsgebonden budget) kun je de zorg zelf bij ons inkopen. We zijn aangesloten bij de Coöperatie Boer en Zorg en hebben een onderaannemerschap met Frion, zorg in natura (ZIN) is mogelijk via één van deze organisaties.

Onze zorgboerderij is aangesloten bij de Federatie Landbouw en Zorg en in bezit van het kwaliteitskeurmerk : “Kwaliteit Laat Je Zien”.

Stage lopen?

Doe je een opleiding in de zorg of de veehouderij en wil je bij ons stage lopen, neem dan contact op.

Meer van ons weten?